<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12472067\x26blogName\x3dF+R+%C3%85+G+A+F+A+R+B+R+O+R+N\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://fragafarbrorn.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://fragafarbrorn.blogspot.com/\x26vt\x3d-1931585558718360899', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Hej och välkommen till "Fråga Farbrorn". Här kan du ställa frågor om allt mellan himmel och jord! Det kommer företrädesvis att handla om sex förstås.

Posta din fråga genom att klicka här eller maila den till fragafarbrorn@gmail.com nu!

12 maj, 2005

Föräldrajournalen

Hej farbrorn!

Vad bör man ha för strategi i att bjuda och köpa alkohol till sina barn när de kommer upp i den åldern?

/Bengt Fahlström

Käre Flintis!

Det där är ingenting du behöver fundera över. Långt innan de kommit upp i vad du anser vara "den där åldern" har de redan varit ute och supit sig spyfulla på folköl många, många gånger.

Ett litet tips istället. Gör dina barn medvetna på hur de ska bete sig under påverkan av alkohol, och i umgänge med folk som dricker alkohol.

För dina söner gäller att påvisa att det är viktigt att snabbt och målmedvetet ta till nävarna. Lär dem att så fort de känner sig provocerade av någon - det kan vara en blick, ett förlupet ord eller ett utseende - så slå. Slå hårt och snabbt. Detta kommer göra att de klarar sig mycket bättre därute.

För dina döttrar gäller det att på ett pedagogiskt sätt förklara att de bör släppa till. Även om de fysiskt eller mentalt inte är så attraherad av killen kan det ge dem fördelar framgent att låta honom dränera sin läderpåse. Här gäller tumregeln: hellre en slyngel med makt och status, än en pojke med utseende och omtanke.

Farbrorn