<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12472067\x26blogName\x3dF+R+%C3%85+G+A+F+A+R+B+R+O+R+N\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://fragafarbrorn.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://fragafarbrorn.blogspot.com/\x26vt\x3d-1931585558718360899', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Hej och välkommen till "Fråga Farbrorn". Här kan du ställa frågor om allt mellan himmel och jord! Det kommer företrädesvis att handla om sex förstås.

Posta din fråga genom att klicka här eller maila den till fragafarbrorn@gmail.com nu!

29 april, 2005

Nogger black

Hej
Jag såg en dokumentär om vikingar som slogs mot indianer en gång, och bland dessa vikingar kunde man finna att en var s.k. neger.
Vad hette denne viking på riktigt?
Varför slogs de mot indianer?

Bäste Tor!

Det är inte modernt att använda det ordet. Vi säger "choklad" (ifr chokladbollar). Det är allmänt känt att choklader liksom undertecknad ofta begåvats med ett ofantligt organ. Vikingar däremot hade väldigt små dylika. Många var helt utan, om man får tro Snorre (som för övrigt döptes efter förekomsten av just en sådan vilket som sagt var ovanligt). Att chokladen var viking torde alltså vara tämligen orimligt med tanke på att han förmodligen hade en snorre.

De slogs mot Indianer eftersom Indianerna var i vägen för dem. Det var den vanligaste anledningen till handgemäng på den tiden. Man visste helt enkelt inte hur man gick runt. Chokladen var domare eller revisor.

Farbrorn